הרגע המיוחל הגיע ואתם מתכוננים בהתרגשות ללידה המתקרבת. בשלב זה לרוב עולות שאלות רבות וגם לא מעט חששות.
בדיוק לשם כך הכנו מדריך מקוצר ומספר דגשים שיסייעו ויכינו אתכם לרגע המשמעותי של הנסיעה לקראת הלידה והשהות בארה"ב לאחר הלידה.
הרגע המיוחל הגיע ואתם מתכוננים בהתרגשות ללידה המתקרבת. בשלב זה לרוב עולות שאלות רבות וגם לא מעט חששות.
בדיוק לשם כך הכנו מדריך מקוצר ומספר דגשים שיסייעו ויכינו אתכם לרגע המשמעותי של הנסיעה לקראת הלידה והשהות בארה"ב לאחר הלידה.
טיסה
מתי תהיה הלידה בפועל זו שאלת מיליון הדולר לה אין אף פעם תשובה. רק במצבים בהם קבעו מראש ניתוח קיסרי יש צפי מדויק יותר לגבי התאריך אבל גם במצב הזה, יכולה להיות הקפצה או דחייה ויש לקחת זאת בחשבון. לכן, עליכם להחליט מתי לנסוע בהתאם לצפי ומתוך נקודת הנחה שבממוצע לידות של ילד יחיד הן בין שבוע 37-40 ולידות של תאומים הן בממוצע החל משבוע 35. ההמלצה שלנו היא לקבוע טיסה לפני הלידה ולא לחכות להקפצה וזאת כדי שיהיה לכם זמן להתאפס על המקום החדש שתשהו בו, להכיר את העיר עצמה, להיות עם הפונדקאית שלכם ולחוות את ההיריון. מומלץ לבלות איתה ועם המשפחה שלה קצת, אולי לעשות סט צילומים חמוד וכו’… לחזק עוד יותר את הקשר ביניכם ושוב, לחוות ההיריון. גם לכם מגיע לחוות אותו 🙂 . מבחינת כרטיסי טיסה – ההמלצה היא לרכוש דרך סוכן כדי שיהיה לכם עם מי לדבר גם באמצע הלילה במידה ומקפיצים אתכם. תבדקו מה משתלם לכם יותר, כרטיס פתוח או עם תאריך חזור שמקסימום יהיה צריך לשנות. אם משתלם יותר לרכוש כרטיס עם תאריך חזור, קחו בחישוב חזרה כחודש לאחר לידה [משתנה מ state ל state אז לוודא זאת מול מנהל התהליך שלכם קודם]. ואל דאגה – די פשוט לרשום תינוק לטיסה ובד"כ העלות היא כ 10% ממחיר הכרטיס. הרישום נעשה לאחר הלידה כמובן.
ציוד
עדיף לא להביא מהארץ כלום, לקנות שם רק את הדברים הנדרשים באמת:
* עגלה – לבחון עוד בארץ איזה אתם רוצים ואם כדאי לקנות שם או פה מבחינת עלות. אפשר לחכות ולרכוש שם במידה וזול שם יותר או להזמין אונליין ולשלוח את העגלה למקום בו תשהו או לבקש יפה מהפונדקאית לשלוח אליה הביתה. שימו לב, אם אתם גרים בבניין עם מעלית, שרוחב העגלה יהיה קטן יותר מרוחב המעלית.
* סלקל – יידרש על מנת להוציא את הילד/ים מבית החולים. שימו לב שסלקל צריך להתאים למשקל הילד לכן או לרכוש מיד לאחר הלידה או לפני אם יודעים בדיוק צפי משקל לאחר הלידה.
* עריסה / מיטת תינוק – יש אפשרות או לשכור או לרכוש משהו מאד בסיסי שיתאים לכם לשהות שם בלבד. יש גם עריסות תינוק לטיולים, זה מתקפל ותוכלו גם להחזיר את זה אתכם לארץ אם תרצו.
* ציוד בסיסי לשהות שלכם שם – בגדים / חיתולים / מוצצים / בקבוקים וכו’. לנסות בעיקר לשכור שם ציוד ולא לקנות כדי שלא תצטרכו להיסחב עם המון ציוד חזרה לארץ. כמו כן, לשים לב לעיקרון הרצף מבחינת בקבוקים / מוצצים / פורמולה – תבדקו מה המותגים הקיימים בארץ ותנסו להתחיל עם המותגים האלה כבר בשהות שלכם בארה”ב על מנת לשמר רצף לילד/ים.
הפונדקאית שלכם כנראה תשמח מאד ללכת אתכם לקניות ולהראות לכם מה כדאי ומה פחות, תהינו מההזדמנות. תשתדלו לא לרכוש את כל הציוד בעולם שנדרש, תשאירו אופציה לחברים/משפחה לקנות לכם מתנות.
דיור
מומלץ לחפש דירה ב airbnb או vrbo.com – לוודא אופציה של שינוי תאריכים גמיש מבחינת שינוי וכסף, לוודא שיש מכונת כביסה / מייבש / חדר נוסף במידה וקרובי משפחה מצטרפים אליכם / חניה. כמו כן, חשוב לוודא שאתם באזור שיהיה לכם כיף לטייל בו ברגל, קרוב למרכז קניות וכו’. אתם לא תהיו סגורים בבית בכל הזמן שלכם שם, אז שימו לב שאתם גם במקום שתהינו ממנו.
רכב
סיכוי סביר שתרצו לשכור רכב, במיוחד אם אתם בארה”ב בזמן אביב/קיץ ולא מפחדים מנהיגה בזמן גשמים ושלג. במידה וכן, קחו בחשבון לשכור רכב גדול שיכיל גם אתכם, גם כיסא תינוק וגם ציוד. בטח ובטח אם אתם מגיעים עם משפחה, אז גם אותם. מומלץ לעשות השוואת מחירים דרך אתרים מתמחים ולבחון איפה יוצא לכם הכי משתלם. שימו לב לכל מיני שדרוגים שיציעו לכם במועד השכרת הרכב שיכולים להכפיל את העלות שהופיעה בהצעת המחיר ולקחת רק את מה שבאמת אתם רוצים וצריכים (יציעו לשדרג לרכב מדרגה גבוהה יותר בעלות של 20 דולר נניח, אבל זה יכפיל את מחיר הביטוח וההשתתפות העצמית וכו’, אז שימו לב לסה”כ ולאותיות הקטנות). כמו כן שימו לב שאם שכרתם רכב והתחייבתם להחזירו עם מיכל דלק מלא בחזרה, הרי שבמידה ולא תביאו – העלות תהיה פי 3 בערך ממחיר בתחנת דלק.
מתנות
יהיה חמוד מאד מצדכם אם תביאו לפונדקאית ולמשפחה שלה איזו מתנה, או משהו לכולם יחד או מתנות אישיות. לדוגמא: שרשרת / תמונה ממוסגרת שלכם עם הפונדקאית ושלכם עם התינוק / ספרון הריון וכו’. כל דבר שעשיתם בעצמכם עדיף, וכמובן לצרף מכתב ואריזה מקושטת. זה מאד חשוב לאמריקאים. חשוב גם לזכור תאריכי ימי הולדת, בעיקר של הילדים, ולשלוח מתנה קטנה, עם מכתב ואריזה.
הליך משפטי
יש להתחיל את ההליך המשפטי לקראת הלידה גם פה בארץ וגם בארה”ב. ההמלצה היא לקבוע עם מספר עורכי דין, לקבל הצעות מחיר ולהתקדם עם מי שאתם מתחברים. לא מומלץ לחכות עם הנושא הזה לדקה האחרונה אלא להתחיל מיד אחרי שבוע 20 וסקירת מערכות תקינה. עורך הדין שתבחרו יפנה לבית משפט לענייני משפחה שסמוך למקום מגוריכם, ויבקש שיוציא צו המורה על בדיקת רקמות, אותה תעשו עם שובכם לארץ. מטרת הבדיקה להראות שאתם הורים ביולוגיים של ילדיכם, מאחר ועל סמך ההורות הביולוגית הילדים יקבלו אזרחות ישראלית. לגבי ההורה הלא ביולוגי, עורך הדין ישלים הליך של צו הורות פסיקתי, בו הוא יוכר כהורה שני. שימו לב – עד לקבלת האזרחות יש לרכוש לילדים ביטוח רפואי של תיירים כמפורט בהמשך. במקביל לתהליך בארץ, יש להתחיל את ההליך המשפטי בארה”ב מול העו”ד המקומי במדינה בה הפונדקאית גרה. יש לשים לב לעשות שיחה עם העו”ד על מנת לתאם ציפיות, לוודא שיש הבנה שלטובת ההליך המשפטי בארץ יש לקבל Post Birth Order ולהבין לוחות זמנים וכו'. באופן כללי, האופציות להוצאת דרכון לילד/ים היא או לבד או בעזרת חברות ספציפיות בארה”ב שזו המטרה שלהם [כמו שיש בארץ חברות שעוזרות בהוצאת ויזה] או בעזרת העו”ד המקומי שלכם שם. שימו לב למלא מסמכים באופן הכי מדויק ונכון שיש, כל טעות במילוי המסמכים להוצאת הדרכון יכולה לעכב אתכם שם וחבל…
ביטוח
חשוב להבין מה הכי נכון לעשות בהתאם לאותה נקודת זמן ולצפי הלידה, אבל יש מצב שיהיה משתלם יותר לשלם ישירות לבית החולים ולא לרכוש ביטוח [בד”כ במצבים בהם יש לידה רגילה ומשתחררים אחרי 24-48 שעות מבית החולים וזאת כי בתי החולים יעדיפו שתשלמו להם ישירות ולא דרך חברת ביטוח ובמצב כזה הם גם נותנים בד”כ הנחות גדולות מאד על החשבון]. כמו כן, רצוי לערוך וידוא נוסף שבית החולים בו הפונדקאית מתעתדת ללדת מכוסה בידי הביטוח שלה. אז בעצם זה או שרוכשים ביטוח לילדים [בין אם לפני או אחרי הלידה בהתאם לסטטוס המצב הביטוחי בארה”ב באותו הזמן] או שמשלמים לבית החולים ולרופא שעושה ביקורת שבועיים לאחר הלידה Out of Pocket. לזמן של אחרי השחרור מבית החולים – כאמור או שמשלמים ישירות לרופא או שרוכשים ביטוח ייעודי לישראלים בחו"ל שיכול להיות תקף גם בארץ או שרוכשים ביטוח רק לזמן שאתם בארץ ואז יש אופציה גם של קופות חולים. ההמלצה היא לקבל הצעות מחיר משתי החברות ושרק אז תקבלו החלטה. ובכל מקרה, תבדקו האם הביטוחים הפרטיים שיש לכם כבר או הביטוחים שיש לכם מטעם העבודה יכולים לכסות לכם את הלידה / את השהות בארה”ב, גם לתינוק וגם לכם.
שאיבת חלב
בין אם סיכמתם מראש שכן יש אופציה ובין אם לא, אם אתם מעוניינים בכך, תדברו לקראת הלידה עם הפונדקאית שלכם בנושא, בעדינות כי לפעמים זה נושא רגיש לנשים. במידה והחלטתם ביחד שכן, תצטרכו לדאוג מראש למשאבה. שימו לב שתצטרכו משאבה כבר ליום הלידה על מנת שתהיה אפשרות לשאיבה של החלב הראשוני.
בדיקת DNA
במידה ותרצו לבצע בדיקת DNA כבר בארה”ב ולא לחכות עם זה עד לחזרה לארץ [זה חלק מהליך האזרוח הישראלי], יש לכם אפשרות לבקש זאת בבית החולים, לוקח כמה ימים לקבל תשובות. רק שימו לב, בכל מקרה תצטרכו לעשות גם את הבדיקה בארץ כי זו לא בדיקה שתקפה משפטית בארץ.
גיור
גיור אורתודוכסי זהו הליך שמאד קשה לבצע במצב של זוגות חד מיניים. אם בכל זאת תרצו לבדוק את האופציה, ההמלצה היא לדבר עם עמותת “עיתים” בנושא: www.itim.org.il. החלופה לגיור אורתודוכסי היא גיור רפורמי. מומלץ לבצע גיור זה בארה”ב בזמן השהות שלכם שם ולא פה בארץ כי ההליך בארץ דורש תהליך משפטי ארוך ויקר מאד. ההליך בארה”ב לוקח כשעה שעתיים של טקס מרגש בבית הכנסת מקומי ועלות סמלית כתרומה לבית הכנסת [כל בית כנסת והגדרת העלות שלו]. בהתאם למדינה בה הפונדקאית שלכם גרה, צריך למצוא בית כנסת רפורמי שיוכל לערוך את הטקס – טקס הענקת שם אם זו בת / טקס ענקת שם + ברית אם זה בן. לא חייבים אגב לבצע את הברית עצמה בארה”ב, אפשר גם לחכות עם זה לארץ. אם כן רוצים לערוך שם ברית מילה, אז אפשר או בעזרת הרב של בית הכנסת או למצוא רופא שיעשה זאת בבית החולים. שימו לב, הטקס גם כולל טבילה במקווה עם הילד/ה, זה אולי נשמע קשוח מעט, לטבול את הילד כולו במים, אבל בפועל זה לא כזה נורא, אל תשכחו שהילדים האלה היו במים 9 חודשים מלאים.
זה הזמן שלכם להכיר את הילד/ים שנולדו לכם
להכיר את עצמכם מחדש ואת ההורות שלכם
תנצלו את הזמן ותהינו ממנו…